זכויות יוצרים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 17/03/20 19:20 כא באדר התשפ

שאלה

שלום וברכה הרב.

לאחרונה התעוררה אצלי השאלה בנוגע לזכויות יוצרים בתחום הסרטים באינטרנט. רציתי לדעת מה מותר ומה אסור מבחינה דתית, מוסרית וחוקית. אני חושב שיש בקרב הציבור בילבול מאד גדול בנושא.

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על ההתעוררות לעניין.

קשה לכתוב במסגרת מצומצמת זו הדרכה מסודרת וארוכה לזכויות יוצרים.

זה מחייב ספר שלם.

ומה שנכתוב כאן הוא רק "עזרה ראשונה":

מה שיש לו ערך מסחרי, כלומר: נמכר באתר של היוצרים או המפיצים - אסור בהורדה אלא בתשלום.

מה שאין לו ערך מסחרי, מותר בהורדה - אולם מחייב קרדיט.

ומה שכלל לא נמכר ואין בו גם קרדיט - מותר.

זה באופן כללי בלבד, ומאפשר להתנהל לאורו, אבל לא חיבור שלם על הנושא כפי שביקשת.

כל טוב