זוג נשוי עם זוג נשיו

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/11/19 12:49 כח בחשון התשפ

שאלה

מצטער מראש על השאלה יכול להיות שהיא לא במקום אבל רק כדי להיות בטוח.

אני ואישתי קיבלנו הצעה מזוג חברים שגם הם נשוי לנסות להיכנס לחדר המיטות ארבעתנו ברור שזה בהסכמת כולם.

אבל אני חושב שאנחנו עוברים פה על הרבה איסורים כמו על תנאף השאלה שלי אם זה בהסכמה ובמעמד הבת זוג זה לא נאיפה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

יש כאן הרבה איסורי תורה (אשת איש, ייחוד, ביאה, הוצאת שז"ל ועוד). ההסכמה בין האנשים איננה שייכת לתורה שהיא נצחית. כשם שהסכמת אנשים לנסוע בשבת או להדליק אש בשבת לא תשנה את דין התורה, כך גם בנושא זה התורה מנהיגה את העולם והאנשים יכולים לשכלל ולתקן עוד, אבל לא לבלבל את העולם.

מלבד דין התורה יש כאן רמה מוסרית נמוכה ביותר, להביא את העולם לתוהו ובהו, זה הרס החברה והמוסר בעולם ובישראל בייחוד. כשהאיש והאישה אינם מיוחדים רק זה לזה, זה פתח לכך שהקשר בין בני הזוג ילך ויפחת, כשם שמותר עם הסכמה, מותר גם בלא הסכמה, והכל יהיו פריצות אחת גדולה, עד שלא נדע מי ילד את מי.

לסיכום הן מבחינה הלכתית הן מבחינה מוסרית אין כל היתר למעשים אלו, ואדרבא אדם ואשתו צריכים לשמר את התא הזוגי שלהם, שיהיה לשם ולתפארת.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ