זוגיות

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/19 12:39 כז בניסן התשעט

שאלה

שלום וברכה,

אני בחור בן 31.5, בעל תואר ראשון בתקשורת, עבדתי מאז סיום התואר במספר עבודות בתחום, ולאחרונה סיימתי את עבודתי במטה התקשורת של אחת מהמפלגות, כך שכיום אני מחפש עבודה יציבה וקבועה. הבעיה היא שאני חושש לצאת לדייטים בשל המעמד התעסוקתי הנוכחי (ללא עבודה), ואני מתקדם עם הגיל ורוצה לחזור למעגל הדייטים על מנת להתחתן, אך אני חושש מתגובת הבחורה לכשייודע לה שאני בחור בן 31.5 ללא עבודה, אשמח לעיצה, אני די נואש

תשובה

שלום וברכה

ראשית, אני מצטרף לתפילות ולאיחולים שתמצא את זיווגך במהרה.

אחד המעצורים הגדולים העומדים בפני אדם בבואו לחפש את זיווגו הוא הנחות מסוימות שאנו מניחים מראש, ומתייחסים אליהן בקשיחות. כאשר אדם ״נעול״ על הנחה מעין זו – הוא לא פותח פתחים, וכובל את עצמו בכבלים מיותרים, שמקבעים את מצבו הנוכחי.

לכן, כדאי לא להניח הנחות מקובעות, שהרי אפילו שלמה המלך אמר בחכמתו שדרך גבר בעלמה היא פליאה ממנו, ואין הוא יודע את סוד הזיווג.

אתה תפתח את הפתחים בשחרור מההנחות המוקדמות שלך, והבחורה היא זו שתחליט האם כדאי לה להיות קשורה בכך, מתוך הנחה וציפייה שהמעמד התעסוקתי ישתנה, בשל הרצון שלה לצאת למסע החיים דווקא ביחד אתך.

כל טוב ושמחנו בשמחות