זוגיות בתהליך גיור

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 24/04/18 17:21 ט באייר התשעח

שאלה

שלום רב. אני אם חד הורית לילד בן 4. התחלתי תהליך גיור (גויה עם אבא יהודי ואמא נוצריה). יש לי בן זוג חדש יהודי שאני מאוד אוהבת וחשוב לי התמיכה שלו בתהליך הזה. מבחינה הלכתית מה הדבר הנכון לעשות? להפרד ממנו? או שיש דרך שנוכל להיות ביחד עד תום ההליכים ואולי אפילו להתחתן בסוף ?

תשובה

לשואלת שלום

שמח לשמוע על התקרבותך לאבינו שבשמיים, מאחל לך הצלחה רבה בתהליך! הוא אמנם ארוך, אבל שווה כל רגע בסיומו.

בן זוגך יכול לתמוך בך, וזה חשוב מאוד בשלבי הגיור השונים.

עם זאת, אינכם יכולים לחיות בזוגיות במובן הפיזי משום שטרם השלמת את הגיור וטרם נישאתם כדת משה וישראל.

לכן הדבר הטוב ביותר הוא לשמור על קשר, ולשתף בשאלות וחוויות, אך לשמור על גדרי הצניעות ההלכתיים שבין זוג חברים לא נשוי.

בשורות טובות!