ויכוחים בבית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/10/19 18:18 ג בתשרי התשפ

שאלה

שלום רב!

לצערי הרב יש הרבה בעיות עם אחותי במשפחה.מאז שהיא סיימה את השירות שלה (וכבר עוד בתקופת התיכון בערך) היא לא ביחסים טובים עם ההורים שלי בכלל...הם רבים המון ולא מדברים אחד עם השני לתקופות מאוד ארות. יש לי אח עם אוטיזם והיה המון סיטואציות קשות איתו ועם אחותי ועם ההורים. בנוסף לכך, אמא שלי אובחנה כחולה בסרטן השנה ועברה הרבה טיפולים וברוך ה' יצאה מזה....ובכל זאת אחותי עדיין לא מתנהגת אליהם בצורה יפה ( בלשון המעטה...) בגלל כל מיני טענות שיש לה כלפיהם. באחד מהריבים שלהם שניסיתי להתערב ולנסות להגן על אמא שלי, גם אני נגררתי לדיבור לא יפה וקשה כלפי אחותי... עבר כבר די הרבה זמן והיא לא מדברת איתי או יותר נכון להגיד שכמעט עם אף אחד בבית היא לא מדברת . היא לא יוצאת לעבוד ולא נפגשת כמעט עם אף אחד היא פשוט חיה עם עצמה.

מה אפשר לעשות לדעתך? האם אני צריכה לבקש ממנה סליחה על מה שאמרתי? אם אבקש סליחה היא יכולה להבין מכך שיש הצדקה למעשיה...והאם אני צריכה להתערב בוויכוחים האלה ביניהם? זה אולי נשמע ויכוחים רגילים שיש בבתים..אבל זה יכול להגיע לרמות ממש גבוהות של צעקות ובהלה שיש גם לאחים הקטנים שרואים את זה....

ובכלל כיצד אוכל לעזור לשיפור המצב בבית? כי ההתנהלות בבית היא ממש קשה לכל אנשי הבית בגלל כל המורכבות הזאת איתה....

אני ממש מצטערת על האריכות, אבל אני באמת כבר לא יודעת מה לעשות....

אשמח אם לא יפרסמו את השאלה והתשובה!

תשובה

שלום וברכה

הסיפור הכואב שאת מספרת הוא תסבוכת שמחייבת כמובן עצה מקצועית, ולא רק מה שאני יכול לתת.

לפיכך, ראי את דבריי כעזרה ראשונה בלבד.

נראה מתוך הדברים שאת כותבת כי אחותך נושאת בחובה בעיה מסוימת, והיא באה לידי ביטוי דווקא במריבות ובכעס. סביר להניח שגם לה לא טוב במקום הזה, אולם היא דחקה את עצמה לשם בשל קשיים מרובים – גם שלה עם עצמה, גם במשפחה – וכולם למעשה כואבים את המצב.

יכול להיות שאת לא חייבת לבקש ממנו סליחה.

אבל כדאי. אם יש בך שאר רוח; אם את חיה חיים של עוצמה; אם את מסוגלת לעשות את הצעד הראשון- גם אם את לא חייבת לעשות אותו – יהיה נכון מצדך לנסות לפתוח. כדאי.

ואולי לנצל את הימים האלה – ימי החסד והרחמים, לעשות כך.

ואז להציע לה שכל אחת מכן תספר לשניה, בלי שיפוטיות ובלי האשמות, מה היא מרגישה.

וכל אחת מכן תקשיב בלב פתוח באמת לקול העולה מתוך עולמה של אחותה.

וככה קודם כל תבינו מה עובר על כל אחת מכן.

ומשם – השמיים הם הגבול.

האם את יכולה לנסות ?

כל טוב ושנה טובה