התנהלות במצב של נגיף הקורונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 23/03/20 07:45 כז באדר התשפ

שאלה

שלום הרב,

חשבתי, שבזמנים כאלה אנו עלולים ח"ו להגיע למצב כמו באיטליה צריכים להחליט את מי להמשיך לרפא ואת מי לעזוב ולתת לו למות בגלל המחסור באמצעי רפואה לכולם. אם ישראל בסוף יצטרכו לעשות דבר, ומתוך ההנחה שזה היה מתנהל על פי ההלכה, האם היה צריך ליישם את הדין של הקדמת איש לאשה וכהן לישראל וכדו' כפי שכתוב בהוריות, או שלא?

שאלה נוספת, אם עשרה אנשים מתפללים יחד, כל אחד מהמרפסת שלו, האם הם יכולים להצטרף למניין (לענין אמירת קדיש קדושה וקריאת ספר תורה)?

עזרא בלוק

תשובה

שלום וברכה

אני עוסק בסוגיה זו כל העת, גם במעולמי התורני והרוחני, וגם מעולמי כחברת וועדות אתיקה של בתי חולים.

על היחס למשנה אפשר לראות משהו קצר מאוד https://bit.ly/2J9g3Zi, ומשהו ארוך יותר:

https://bit.ly/39bfYic בעיקר בחלק השני.

לגבי צירוף למניין בדרכים אלה: יש כמובן עמדות מגוונות מאוד בין הפוסקים. כיוון שהיו כאלה שלימדו שניתן לצרף את הרואים אחד את השני - במצב היום ניתן ללכת בדרכם ולהצטרף. במצב הרגיל של החיים אני נוטה לעמדה הפוסקים שצריכים להיות ביחד, ולא מצטרפים בראיה.

כל טוב ויישר כוח