התנדבות בנות במקומות מעורבים - האם מותר?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 10/04/22 19:05 ט בניסן התשפב

שאלה

שלום רב

ברצוני לדעת מה אתה חושב על התנדבות בנות במקומות מעורבים ?

ומדוע יש התנגדות גדולה עם מה שהן עושות, זה בסך הכל מצווה ?

תשובה

לשואל היקר שלום רב.

באופן כללי, בכל מקום שאדם נמצא, צריך להקפיד על עקרונות הצניעות וההתנהגות ההולמת בין בנים ובנות. החובה הזו מוטלת על כולם, ולא רק במקומות של 'התנדבות' אלא גם במקומות עבודה וכו'.

לצערנו, ישנם מקומות מעורבים שבהם העקרונות האלו לא נשמרים, ואז יש להמנע מלשהות בהם. לעיתים המקומות האלו הם מקומות עבודה ולעתים זה קורה גם במקומות שעוסקים במצוות גדולות כמו ארגוני התנדבות. אולם, אנו מכירים מושג של 'מצוה הבאה בעבירה'. גם כשעושים מצוה גדולה, אם עושים אותה בצורה שלילית הרי הדבר שלילי.

אינני יודע לאיזה התנגדות אתה מתיחס, אבל בודאי שאם יש מקום מעורב שלא שומרים בו על צניעות - יש להמנע מלהיות בו. כמובן, אם אדם באופן אישי חושב שנכון להיות במקום כזה מטעמים אלו ואחרים - כדאי לו להתיעץ עם רב, לפרוס את השיקולים וכך לברר מה טוב שהוא יעשה.

אגב, גם בעבודה או התנדבות במקום נפרד, שאין בעיה של צניעות, אבל לעיתים יש בעיות אחרות, של לשון הרע ורכילות, או של התעסקות בנושאים שליליים וכמובן גם בכל אלו יש להזהר.

בהצלחה רבה

טוביה