התייחסות לכבוד תלמיד חכם שפשע

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 08/02/20 22:34 יג בשבט התשפ

שאלה

שלום, בימים האחרונים נתקלתי בפוסט בו מישהו שיתף תמונה וכתב "הרב אליעזר ברלנד שליט"א מדליק נרת חנוכה". הזדעזעתי והגבתי בחומרה, איך אפשר לכתוב על בנאדם שעשה מעשים כ"כ חמורים כלפי בנות הקהילה שלו "שליט"א"?? אותו האיש שפרסם את הפוסט ענה לי וככה התגלגלה השיחה. בסופו של דבר הבנתי שאולי הייתי צריכה להתיחס יותר בכבוד לרב, אבל בכל זאת, האם צריך לתת כבוד לאדם שעבר על מצוות דאורייתא ואף הודה עליהן? מצרפת קישור לוויכוח בפייסבוק. אשמח מאוד שתקרא ותחווה את דעתך https://www.facebook.com/meir.ktav/posts/141283950638428?notif_id=1581077231426308¬if_t=comment_mention

שבת שלום

תשובה

שלום וברכה

איני מבין את ההתלבטות.

כבוד צריך להינתן למי ששב ומתקן, באופן פומבי, ובראש ובראשונה מבקש את סליחת הנפגעות.

כבוד אסור להינתן למי שעבר עבירות שהן לעצמן חמורות, ומהוות גם פגיעה באנשים, וגם חילול השם נורא.

כך למדנו מכל המקורות כולם, וזה התפקיד הגדול של דברי הנביאים בסוגיה זו.

אשמח אם תקראי את העמדה העקרונית כאן:

https://www.ypt.co.il/beit-hamidrash/view.asp?id=4527

יישר כוח ושלא נדע