התחזקות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/04/20 08:45 יג בניסן התשפ

שאלה

בס״ד

שלום רב,

אשמח שזה יהיה אנונימי.

אני באה ממשפחה מסורתית/חילונית ואני היחידה שמתחזקת ורוצה בע״ה לחזור בתשובה.

אני כן מתפללת ואני כן שומרת כשרות... אבל אני הייתי רוצה עוד יותר להתחזק ולחזק את יחסי עם הקב״ה ויותר ללמוד על קדושתיו ומצותיו...

אשמח לעצות איך לקדם את התחזקות שלי לקב״ה ושזה יהיה בדידירות קבועה.

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אשרייך שאת רואה את האור הגדול שהאיר הקב"ה על עולמו ואת רוצה להיות בין מפיצי ומגדילי האור הגדול. כידוע התחזקות ודרך תשובה זו דרך ארוכה שיש בה עליות ונפילות וחוזר חלילה, אבל בסופה אפשר לזכות לאור גדול. על כן רצוי שיהא לך קשר עם אשה חכמה שתוכל להדריך אותך בדרך הנכונה. אם היה אפשר קרוב לאזור מגוריך כדי שתוכלי להתארח בשבתות חגים וכדו'. על כן ראי באזור מגוריך אם אפשרי הדבר. כמו כן יש בירושלים, מסודות לבנות (תנאי לימוד שונים) כדי להוסיף דעת ויראת ד', בין המוסדות יש מכון אורה, ערכים וכדו'. כדאי להיות מקושר לאחד המוסדות הללו, מכיוון שבמוסדות גדולים וחזקים יש צוות בעל נסיון שיודע להדריך את האדם בתחילת הדרך.

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ