התאבדות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/11/19 09:56 ג בחשון התשפ

שאלה

הי אני אמא שתאומים בני שנתיים. מאז שהם באו אני מלא מלא בדיכאון. אני חשה מיואשת לגמרי מהחיים. יכול להיות יום יומיים שאני בסדר אבל אח''כ הבכיות שלהם שוברים אותי כל כך שאני ממש בוכה לה' ומתחחנת למות. אני באמת רוצה למות רק אני יודעת כמה זה אסור. אין שום היתר לזה נכון?

אני מנסה למצוא פתרון . אבל אין לי אני תקועה איתם. ואז שהם פה אין לי רצון לחיות.

מה אפשר לעשות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צריך למצוא רופא שיודע לטפל בתופעות כאלו. יש היום ב"ה גם הרבה רופאים דתיים בתחום הזה. יש להוסיף שמלבד התהליך הרפואי יש לכל אדם את תפקידו בעולם. לא מסתכלים על האדם בכל יום, אלא האם הוא מקיים את שליחותו ותפקידיו שהקב"ה הועיד לכל אדם. לכן את צריכה להכיר את הנקודה המיוחדת שלך, ואולי זה חסד, שהרי לגדל שני ילדים זה חסד שלא יתואר, לקום בלילה ולטפל בשניים. כל היום צריך להסתובב סביבם. אם מדת החסד שלך מפותחת את צריכה לחזק את המידה הזאת, לעשות טובה אם יהודים אחרים, להטיב לזולת. אין אדם שאין לו נקודה מיוחדת, נסי לחפש את הנקודה שלך ועשי למען כך שהנקודה הזאת תתגלה בעולם.

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ