התאבדות וחילול השם

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/01/20 17:13 ד בשבט התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב היום בשבת שמעתי שיחה של אמא שלי ושל דודתי על זה שאם הם יהיו סיעודיות הם ירצו להתאבד ויתאבדו או שהן אמרו שהם לא רוצות להיות מחוברות למכשירים אלה הם מעדיפות למות שמעתי גם את אבא שלי ודוד שלי אומרים את זה השאלה שלי היא האם אני צריך לשלוח לכל אחד מהם מכתב על מעלת החיים ועל האיסור שכזה למרות שזה יכול לגרום לחיתוך השם כי אני בא ממשפחה חילונית והן יכולים לחשוב מה נפל עליי החרדי הזה פתאום הוא שאני יכול לפשוט להתהלם מזה זה גורם לי להתחרפן אשמח לתשובה במהירות שבוע טוב

תשובה

שלום וברכה

שאלת סיום החיים היא כמובן שאלה רגישה מאוד ועדינה מאוד.

באופן עקרוני, אתה צודק מאוד שביצוע פעולה אקטיבית לקיצור החיים הוא אסור מאוד.

מאידך גיסא, יש שלב מסוים שטוב מאוד שאדם יתן הוראות מקדימות, ויש מצבים שמותר לאדם לומר שלא יחברו אותו למכשיר הנשמה.

הדבר הנכון לעשות אפוא הוא להציע להם ללמוד את הסוגיה ביחד אתך, לדבר על כך, לדעת מה מותר ומה אסור לאור דרכה של תורה. הם יחליטו מה הם יעשו בסוף, אבל בדרך כלל כשלומדים סוגיה מאוד מתמזגים בה ומקבלים אותה.

כל טוב ויישר כוח