השם שלי וקושי בזיווג

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 30/01/19 11:46 כד בשבט התשעט

שאלה

שלום רב,

כשנולדתי אמי נתנה לי שני שמות, האחד לועזי והשני עברי תנכ"י. לאורך כל השנים נהגו לקרוא לי בשמי הלועזי וגם אני באיזשהו מקום פחות התחברתי לשם העברי שלי. (נשמע קצת מיושן). עם הזמן השמטתי אותו גם ממסמכים רשמיים וציינתי רק את שמי הלועזי.

אני קרובה לגיל 30 ועדיין לא נשואה, על אף שניסיתי הרבה גם במישור הרוחני,סגולות,תפילות,צדקה,קברי צדיקים, הוזפה במצוות והידורן.יש לי הרגשה שאף מאמץ לא מניב פרי.

מכיוון שכבר התייאשתי מהכל ונכון לעכשיו אני חשה מקוללת/חסרת מזל, אני תוהה האם השמטת שמי העברי (לא מחקתי בתעודת הזהות, רק דאגתי שלא יצוין בשום מקום) יכולה גם היא לגרום לעיכוב הזיווג?

תשובה

לשואלת שלום,

הצטערתי לקרוא על התמודדותך. אתגר הרווקות הוא קשה מנשוא, ואני תפילה שתצליחי לשמוח ובעזרת השם למצוא את זיווגך.

לגופם של דברים:

א. קודם כל, צריך להשתדל גם במישור המעשי. ללכת לפגישת טיפול או ייעוץ מקצועית, למציאת זיווג. ישנם מטפלים רבים שזה תחום ההתמחות שלהם- הסרת חסמים נפשיים בהתמסרות לקשר.

מקובלנו מן הקדמונים שהתפילות פועלות רק בצירוף השתדלות מעשית עמוקה.

ב. בעניי השם - יש ערך לשם שנתנו לך הורייך, שכן מביא האר"י בשער הגלגולים שבעת נתינת השם מתנוצצת בהורים רוח הקודש. אין לי כלים לדעת אם זו הסיבה לעיכוב בזיווג, אבל אם את מרגישה שפעולה של החלפת שם יכול לחדש את כוחותייך ואת רוחך - הרי שזה טוב.

במידה ותחליטי, נהגו לקיים טקס החלפת שם (מפני שלא השתמשת בו בכלל)

בהצלחה רבה!

לחצי כאן לנוסח החלפת שם