עלייה להר הבית יחד עם המכינה שלי - מותר?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 23/03/21 00:32 י בניסן התשפא

שאלה

שלום וברכה, קודם כל כל הכבוד על הפרוייקט הגדול הזה ושבעזרת ה' תמשיכו לזכות את הרבים!!.

שנה הבאה בעזרת ה' אני הולך להיות במכינה המכינה היא לא דתית אך בעלת אופי מסורתי

במהלך חצי שנת המכינה יש מנהג שכל מחזור עולה להר הבית במטרה להראות נוכחות יהודית שם ולהסביר למכינסטים על ההיסטוריה היהודית והקשר העמוק למקום הקדוש הזה

לפי מה שאני יודע המכינסיטים טובלים לפני ואז עולים עם מדריכים המבינים רבות על המקום ושלפיהם הם יודעים היכן מותר ללכת והיכן אסור.

השאלה שלי היא כזו- האם מותר לעלות להר הבית או שאסור? הכוונה שלי גם אם מותר לעלות רק למקומות ספציפיים או שאסור בכלל.

כשניסיתי לבדוק באינטנט לא מצאתי תשובה חד משמעית ואני אשמח שתחזירו לי תשובה כדי שחס וחלילה לא אגיע לידי חטא.

תודה מראש????

תשובה

לשואל היקר שלום רב

ההלכה הפשוטה והמקובלת היא שאסור לעלות להר הבית, בין השאר משום החשש שאנו לא יודעים בדיוק את מקום המקדש וכיוצא בזה.

אמנם, יש רבנים המתירים לעלות, והם עצמם עולים יחד עם תלמידיהם, אך רוב הרבנים לא סוברים כך.

למעשה, אם אתה לא לומד אצל רב שמתיר לעלות, אז אל תעלה להר הבית, אלא תשאר בכותל המערבי ותתחזק בתפילה לרבונו של עולם שיבנה את ביתו במהרה.

אגב, אינני יודע בדיוק מה מצבך כרגע ומה התכניות לצבא, אולם ככלל, כדאי מאד להגיע למכינה דתית ולתקופה ארוכה יותר מחצי שנה. הנסיון מלמד שכל חודש במסגרת כזו חשוב ומשמעותי מאד.

בהצלחה רבה!

טוביה