הרכבת עצים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 01/11/19 09:51 ג בחשון התשפ

שאלה

קראתי כאן מידע לגבי הרכבה ועדיין מנסה להבין משהו.האם בהדרים לדוגמא(כשהחלוקה כפי שקראתי היא ל3 קבוצות),ומדובר ב"ספק מינו",ניתן לעשות הרכבת כתר על ידי גוי רק של זן אחד?או שמותר כמה זנים על אותו העץ?.לדוגמא -תפוז קלמנטינה ,ומנדרינה באותו העץ.דוגמא נוספת שני זני שזיפים האחד צהוב /ירוק והשני סגול על אותו העץ.האם ניתן למרות שצבעם שונה?

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

א. איסור ההרכבה הוא בין הכנה והרוכב. שאלתך היא במספר רוכבים, כאן יש מראית עין של כלאים ואין לעשות זאת, כיוון שברור שאחד העצים יש בו כלאים.

ב. שני צבעים אינם כלאים, ואפשר להרכיב שני זני שזיפים בעץ אחד. ובלבד שהשזיף והכנה אינם כלאים. זה צריך לבדוק באופן עצמאי, אפשר להתקשר למכון התורה והארץ ולקבל תשובה אלו רוכבים מותרים על אלו כנות. .

שבת שלום

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ