הריון, פוריות, גלגול נשמות ורוחניות

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 26/01/20 08:29 כט בטבת התשפ

שאלה

שלום לרבנים ולמי שקורא,

עברתי טיפולי ivf ארוכים ומייגעים.

בשאיבה האחרונה קרה לי משהו מוזר, בזמן ההרדמה סבתא של בעלי שנפטרה, פתאום הופיעה מולי בזמן טשטוש חומרי ההרדמה. זה הרגיש לי מאוד מוחשי.

ובעצם זה היה הטיפול האחרון שעברתי, כי אחריו גיליתי שסוף סוף נקלטתי בשעה טובה...

ומהר מאוד הרופא אמר לי שיש לי בת.

כעת, בזמן ההריון, דודה של בעלי שלחה לו איזה יום הודעה משום מקום. היא סיפרה לו שהיא חלמה חלום לא ממש ברור, שהיא רואה את הסבתא באיזו השתקפות ואז תינוק ושזה בעצם בעלי. משהו לא מובן. (זאת כשאין לה מושג שאנו בהריון ואף אחד עוד לא יודע)

בנוסף לתדהמתי, לפני כמה ימים פתאום שמתי לב שאני אמורה ללדת בעצם באותו החודש בו היא נפטרה (ואז ימלאו שנתיים למותה שנפטרה בו בהפתעה).

התאריך לידה המשוער שלי הוא בדיוק 20 יום לאחר תאריך פטירתה.

אם כל זה לא מספיק, השבוע בעלי ביקר את הסבא. ופתאום הסבא בהפתעה נתן לו קופסה עם תכשיט ואמר לו "קח, זה של סבתא... שרשרת שפעם קנית לה..." הצעתי לבעלי להביא את השרשרת לאמו או לאחת מנכדייה שהיתה מחוברת אליה. הוא מעוניין להביא לי ושאני אענוד

יש לציין שמכל הנכדים בעלי תמיד היה הנכד המועדף עליה (ואפילו לא היתה מסתירה זאת). היא גידלה אותו כמו בן שלה בילדותו.

האם כל מה שציינתי זה סימן לגלגול נשמות?

אני לא יודעת איך להתייחס לכך.

ואם כן, הייתי רוצה שבעזרת השם (אמן ואמן) שכשאלד, לדעת שרואים את התינוקת שלי כבנאדם בפני עצמו. ולא שיהיה על כתפייה תיק כבד של מחשבה שאולי היא אדם אחר

תשובה

שלום

סימנים הם דבר שמעורר אותנו, אבל אנחנו לא יודעים לומר במפורש מה סימן למה (ומה גורם את החלומות, והאם צירופי דברים הם בדיוק כפי שאנחנו מפרשים אותם).

בגלגולי נשמות אנחנו בוודאי לא מבינים, מה משמעותם בדיוק.

בכל אופן, אין שום סיבה שלבתך שתיוולד בע"ה בבריאות טובה, יהיה איזשהו תיק על גבה, לפחות לא במובן השלילי. (כמובן, שבמובן החיובי היא המשך לכל הדורות שקדמו, כולל הסבתא ז"ל).

אני מציע להתייחס לכל אלו כסימנים מעודדים, ולא כהוכחה לגלגול נשמות או משהו מעין זה.

אין שום צורך לספר מה שלא צריך לכאלו שאולי ירצו לפרש זאת כמו שתיארת, ואולי יתייחסו ככה לתינוקת.

בע"ה שהכל יימשך בצורה טובה ובריאה.

ותזכו לרוות ממנה נחת, ולגדלה לתורה, לחופה ולמעשים טובים