הרב בנימין מנשה לוין

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 15/06/20 13:33 כג בסיון התשפ

שאלה

שלום

לאחרונה שמעתי שהרב בנימין מנשה לוין, כתב בספרו אוצר הגאונים כרך ח׳ לכתובות עמודים 169-170 הוא כותב שם דברים איומים ונוראים מאוד על מעמד האישה, הוא כותב עפ זה שגם אם בעלה מכה אותה היא צריכה לשתוק ״כמו אישה צנועה״ מה זה צריך להיות? זה רב בכלל? אני לא בטוח שאני הייתי רוצה ללכת לפי הדרך שלו כי בעיני היא שגואה ורעה.. איפה הרחמנות?!?

תעזור להבין מה הוא כתב שם אם באמת כתב את זה...

תשובה

שלום

בעל אוצר הגאונים היה ירא שמים ותלמיד חכם יקר.

הספר אוסף ומצטט את דברי רבותינו הגאונים הקדמונים שמפיהם אנו חיים.

נא לצטט בדיוק מה נכתב, בידי איזה גאון, באיזה הקשר, ונוכל ללמוד את דבריו בנחת ובענווה.

כל טוב