הפרשת תרומות ומעשרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/04/20 09:08 יד בניסן התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

כשמפרישים תרומות ומעשרות פשוט אומרים את הנוסח נכון?

אבל מה עם מעשר שני או מעשר עני פודים אותם על מטבע ואחר כך את המטבע על סוכר או משהו כזה לא? אבל איך בדיוק עושים את זה כיום?

לוקחים מטבע של שקל (1. כמה אפשר לפדות על מטבע של שקל?) ואז פודים את המעשר שני או עני עליו נכון? ואז בערב שביעי של פסח פודים אותו על סוכר נכון? (2. על כמה סוכר פודים מטבע של שקל?) וזורקים את הסוכר לפח נכון?

וזהו הכל לגבי מעשר שני ועני ולוי?

3. ומה זה נטע רביעי?

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

לוקחים קצת יותר מ1% של הפירות ואומרים את הנוסח של ההפרשה, כפי שמופיע באתר של מכון התורה והארץ. מעשר שני פודים על מטבע המיוחדת לך בבית האוצר, השנה אין מעשר עני, כך שאין בעיה. כמו כן אין ביעור מעשרות השנה, פעם הבאה שיהיה ביעור מעשרות זה פסח תשפ"ב.

נטע רבעי - תכנס בבקשה לאתר של מכון התורה והארץ ושם תראה הסבר.

בניסן נגאלו ובניסן עתידין להגאל

חג כשר ושמח

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ