הפרשת חלה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 02/10/19 16:17 ג בתשרי התשפ

שאלה

שלום הרב,

ב"ה חברה טובה מתחתנת בקרוב ולקחתי על עצמי לארגן לה הפרשת חלה. הכלה ביקשה שמהבצק נכין פיצות (ולא חלות). האם יש עם זה בעיה?

בהנחה והדבר מותר, יש לי שאלה נוספת:

קיימים היום בצקים מוכנים לאפיית פיצות (כמו שקונים בצק עלים לבורקסים, אז יש בצקים שמיועדים לפיצות שלאחר האפייה יש לברך עליהם "המוציא"). האם מותר לרכוש כמה חבילות כאלה של בצק, כך שיגיעו יחד למשקל של 2.200 ק"ג, ולעשות עליהם את ההפרשת חלה?

חשוב לי להדגיש שכל חבילה לבד היא 500 גרם. בכוונתי לפרוש את כל החבילות על אותו השולחן, לאפות את כל הפיצות באותו התנור וכל המשתתפות יאכלו יחד את הפיצות, אבל בשום שלב אין איחוד של כל הבצקים לעיסה אחת גדולה (כי כל הרעיון הוא שהבצק כבר מסודר יפה להכנת הפיצות ולא צריך לטרוח לרדד את הבצק, לסדר אותו יפה וכיו"ב)..

אודה לתשובתך.

תודה רבה ושנה טובה!

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני מעריך שאם זה בצק מוכן שיש לו הכשר - כבר הופרשה ממנו חלה...

לשאלתך: עיסות בצק בכמות הפחותה משיעור חלה, שנילושו בנפרד והונחו לאחר מכן על שולחן אחד, אינן מצטרפות לשיעור חלה אף אם הן נוגעות אחת בשניה. ואם נדבקו ביחד או שכיסו אותם במפה אחת, ברי שהן מצטרפות.

שנה טובה