הסתכלות על אישה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/19 12:44 כז בניסן התשעט

שאלה

בס''ד

1 באיזה אופנים מותר להסתכל על אישה (אם אני רואה אישה בסרט או שמדבר איתה במציאות האם מותר להסתכל עליה ואם כן מה אני אמור לחשוב כשאני מסתכל עליה?

2 ואם אני חושב שהיא יפה אבל לא חושב על עבירה האם מותר?

3 ומה לגבי התבוננות מעמיקה לצורך סתם דוגמא אני אוהב להסתכל על אנשים וללמוד כל מיני דברים על ידי הבעות פנים וכו'?

4ומה לגבי הסתכלות על דמות מצויירת של אישה?

תודה רבה יישר כח גדול

תשובה

שלום וברכה

אינני חושב שטוב להיכנס להגדרות מדויקות, ולמדוד בסרט מדידה את האסור והמותר בתחום זה, ולעסוק בניסוח המחשבות המותרות או האסורות. הדבר עצמו מאוד לא צנוע, ומפתח את חוסר הצניעות.

ישנה הנחיה כללית של התורה ״קדושים תהיו״ שהיא בראש פרשת השבוע לנו, וציווי ״ולא תתורו אחרי לבבכם ואחרי עיניכם״, ואותה חובה לקיים.

אם הדבר מורגש לך כלא-צנוע אל תעשה את זה, ואם הדבר פשוט ואינו גורר שום תסיסה פנימית – תתנהג בטבעיות רגילה. זה יותר נכון ומקדש מכל שיטה אחרת העוסקת בהגדרות של סוג כזה וכוונה כזו וכדו׳.

כל טוב