הנחת תפילין מאוחרת

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/06/20 08:12 ח בתמוז התשפ

שאלה

שלום לכבוד הרב.

לבושתי מכיוון שאני לפעמים קם בזמן גבולי לעבודה. אני מתפלל את כל התפילה ללא תפילין.( כל ההנחה וקדש לי כל בכור לוקח לי בערך 10 דקות). השאלה היא כאשר אני מניח אחהצ תפילין ( אני משתדל במנחה) אני צריך להגיד משהו חוץ מקדש לי כל בכור.

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אין קשר ישיר בין הנחת תפילין ובין אמירות.

מצוות תפילין מנותקת מתפילה.

יש כמובן עניין גדול להניח אותה בשעת קריאת שמע, כיוון שאז אנו אומרים את "וקשרתם לאות על ידיך".

אם מניחים תפילין במנותק מקריאת שמע - אין חובה לומר, אבל אולי יהיה נכון לקרוא את פרשת קריאת שמע כקורא בתורה.

כל טוב