הליכה לים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/05/19 08:21 כב באייר התשעט

שאלה

רציתי לשאול אם אני יכולה ללכת לים לא לחוף מוכרז

השאלה היא כיוון שאני לבושה כמו בים האם יש בעיה בזה או שמי שהלך למקום כזה הרי הוא לקח בחשבון שזה מה שהוא רוצה לראות ולא אני היא זאת שמכשילה אותו, (בשונה מאחת שהולכת כך ברחוב- כאן הוא זה שמגיע למקום ש99% הוא יראה בנות רוחצות)

תודה

תשובה

שלום וברכה

לחוף ים לא מוכרז אסור ללכת כי זה מסוכן, אלא אם כן מדובר בטבילת רגליים בלבד וכדו'. זה צריך להיות גם מובן מאליו, אך זה גם יסוד הלכתי, האוסר להסתכן.

לגבי צניעות - חובת הצניעות בכללה אינה רק "שלא להכשיל". היא חובה העומדת גם בפני עצמה. אם זה מקום מרוחק ואפשרות לנהוג בצניעות - הדבר מותר, וזו בעייתו של מי שמגיע לשם; אם זה מקום בו עוברים ושבים - לא.

כל טוב