שאל את הרב

הכשרת תבנית אפייה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 03/09/20 15:49 יד באלול התשפ

שאלה

שלום וברכה,

יש לי תבנית אפייה חלבית לתנור, שנפל לתוכה בטעות שמן רותח משניצלים בזמן עשייתם (רק השמן נפל ולא השניצלים) איך אני מכשיר את תבנית האפייה? חשוב לציין שאני נוהג כמנהג הספרדים.

תודה רבה

תשובה

לשואל שלום,

במידה ובתבנית לא נאפה דבר מאכל חלבי ב24 השעות שקדמו להתזת השמן, והתבנית עשויה ממתכת,

ניתן לסמוך על שיטת שו"ע הרב (סימן צב) לפיה די לתבנית בליבון קל.

לכן למעשה: הכנס את התבנית לתנור והפעל אותו על החום הגבוה ביותר למשך עשרים דקות.

כל טוּב

כתבות נוספות