האם להמשיך קשר שהתקשורת בו לא משהו, או להיפרד?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 18/05/21 15:03 ז בסיון התשפא

שאלה

אני כרגע בהיכרות עם מישהו מרגישה שההתכתבות ביננו והשיחות לא זורמות .ואין את הכימיה שאני רוצה שיהיה .בהיכרות אחרת שהיתה לי כן הרגשתי את הדברים ולכן אני גם תמיד משווה ורוצה שיהיה כמו שהיה. השאלה אם כדאי ללכת לפי האינטואיציה ולא להמשיך ולחתוך את הקשר או לתת צ'אנס למפגש פנים מול פנים (עדיין לא נפגשתי איתו). אני בדיעה שאם האינטואיציה אומרת לא, ואם אין לי את הכימיה, ומרגישה שיחות תקועות, אז זה כנראה שזה לא זה .עד כמה כדאי לתת משקל לאינטואיציה או שכדאי לתת צ'אנס ולא לשלול?

תשובה

שלום יקרה.

תודה שפנית אלינו, מקווה לתת לך מענה בע"ה.

קוראת את שאלתך ומעריכה מאד את הבירור שאת עושה עד הסוף. לא מוותרת על קשר בקלות, גם אם הוא לא זורם כמו שהייתי רוצה או כמו שמצפה.

יש פער מאד גדול בין קשר שמבוסס על מפגש חי, פנים אל פנים לקשר שמבוסס על התכתבות ושיחות. המפגש החי מביא אתו תמונה כללית- אתה רואה את הבן אדם, אתה רואה אותו על המבטים שלו, ותנועות הגוף. שפה שהיא תת קרקעית אבל חזקה לי מאד. בנוסף, אתה מרגיש את הדברים וחווה אותם בצורה יותר אמתית.

עם זאת, אני חושבת שיש מקום גדול לאינטואיציה, גם כשהדברים הם ממרחק. הלב שלנו מדבר ואומר את שלו, לרוב הוא צודק וטוב להקשיב לו. כמובן, נכון לברור היטב את הדברים ולראות למה אנחנו רוצים בזה ולמה לא.. באמת. אבל בסופו של דבר, הלב יודע.

רוצה להציף עוד נקודה חשובה, ההשוואה שלך לדברים שהיו, היא כל כך מובנת ולגיטימית. היית בקשר טוב, הרגשת תחושות טובות ואת עכשיו מזהה מה טוב לך ומה פחות, מה נכון לך ומה פחות.

לכן, מצד אחד זה מסייע בהחלט לחשוב ולהחליט. עם זאת צריך לזכור שלכל קשר יש את הדינמיקה שלו, הטוב שלו, הרגשות שלו.. קשר אחד לא דומה לאחר.

ממליצה לך בחום לקחת עט ודף ולשבת בפינה שקטה, לתת מקום לאינטואיציה ולראות מה עומד מאחוריה- מחשבה אמתית שזה לא או שהיא מושפעת מנתונים חיצונים? כשפורשים את הדברים ורואים אם זה נתונים חיצוניים או דברים אחרים אז זה מאפשר בחירה אמתית ומודעת- אם להמשיך או לא.

בנוסף, אחרי האינטואיציה, לראות את הפרטים של הבחור, אם יש נתונים טובים ממש ומשהו בו, אפילו קטן מושך אותך אליו- חושבת שטוב להיפגש פעם אחת. לפעמים מספיק פנים אל פנים פעם אחת כדי שהכל ישתנה לצד טוב, ולפעמים מספיק פגישה אחת כדי להיות שלמים עם ההחלטה שלא.

אם קשה לך לשבת ולחשוב לבד לעומק, אולי טוב לשבת עם משהי מבוגרת ועמוקה, שתדע לעזור לך ולברר איתך את הדברים לעומק.

בהצלחה בכל אשר תחליטי!

באהבה,

יהודית