החלפת מפת שולחן בין בשרי לחלבי

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 29/11/19 09:41 א בכסלו התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

1. חייב להחליף מפה בין בשר לחלב?

2. זה בסדר פשוט שמצד אחד של המפה לאכול חלבי ומצד שני בשרי? *הוריי לא אוהבים שאוכלים בלי מפה.

3. אם אכלו משהו קר נגיד בשרי, אם מנערים את המפה מפירורים אפשר לאכול על אותה מפה חלבי?

4. אם אני בספק אם אכלו על המפה בשרי אפשר לאכול חלבי?

תשובה

שלום

1. המנהג הוא לא לאכול על אותה מפה בשרי וחלבי. או שתי מפות שונות, או אחד מהם על מפה ואחד על השולחן.

2. נראה לי כמתכון לבעיות. ולכן לאכול על מפות נפרדות, או לפחות אם המפה למשל משמת לחלבי, אז כשאוכלים בשרי להניח מתחת לצלחות ולמאכלים מפה קטנה או משהו אחר.

3. כפי שכתבתי לעיל, לכתחילה נוהגים לאכול על מפות נפרדות

4. כן.