החזר כספי למעסיק

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 12/09/19 23:24 יב באלול התשעט

שאלה

כבוד הרב שלום,

יש לי שאלה בנוגע למצב שנוצר במקום העבודה שלי.

לפני כחודשיים אחת העובדות במשרד יצאה לחופשת לידה והוחלט לקנות לה מתנה.

המעסיק נתן סכום מסוים והציע לכל אחד מאיתנו העובדים להוסיף מכספו האישי, והחלטנו לתת כל אחד 50 ש"ח, נאמר לנו שהסכום ירד בתלוש המשכורת הקרוב, אחת העובדות שלחה למעסיק הודעת תזכורת על כך.

כשהגיע תלוש המשכורת ראיתי שהסכום לא ירד, והיה ברור לי שאני אפנה למעסיק ואבקש שירד בחודש הבא.

שאלתי את חבריי למשרד האם להם ירד הסכום ואחת הבנות אמרה שלא וטענה שאין צורך לדבר על כך עם המעסיק מכיוון שהוא קיבל הודעת תזכורת ולא הוריד את הסכום.

השאלה שלי היא - האם אני מחויבת לספר לו בהנחה שזה עלול לפגוע במערכת היחסים שלי עם עובדת אחרת במשרד, שתדע שאני "הלשנתי" עליה?

חשבתי לעבוד פרק זמן נוסף בלי לדווח עליו כשעות עבודה על מנת לקזז את הסכום ולא לקבל כסף שלא מגיע לי.

אציין שהמעסיק הגון מאוד, משלם תמיד בזמן ולפי החוק.

בברכה,

מורן

תשובה

שלום וברכה

יישר כוח על הרצון לכוון את עצמך לעולם ההלכה ולעולם המוסר.

בוודאי שראוי להפנות את תשומת הלב של המעסיק לכך, ואין בכך כל הלשנה על מישהי אחרת.

מעירים את תשומת הלב שלו לכך שכך הוחלט, ושהוא יחליט מה הוא רוצה לעשות עם העובדה שההחלטה הזו לא מומשה.

וכך תעשי את הטוב ואת הישר בעיני ד׳.

כל טוב