הורים

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 17/06/20 11:40 כה בסיון התשפ

שאלה

שלום הרב,

לפני השאלה אסביר את הרקע שלי.

ההורים שלי גדלו לא דתיים, הם גרו בארה''ב ולא השתתפו בתנועות נוער וכדו', העולם שלהם בתור צעירים היה מאוד שונה משלי ואני אסביר, כיום הורי הם בעלי תשובה בדרגה מאוד גבוהה (אפילו קצת חרדים), ואני מאוד מעריך את זה אבל אני והאידיאלים שלי בתור בחור דתי לאומי לא תואם להם ולאידיאלים שלהם אך התכלית כן. כרגע אני מתחיל את שלב ה''שיבוצים'' שלי בבני עקיבא והסניף שלי הוא מעורב. ''שיבוצים''- תהליך שבו המדריכים והקומונרית שלי קובעים/משבצים אותי לתפקיד מסוים בסניף שבו אני אהיה בשנתיים הקרובות. עכשיו בגלל שהאידיאלים של הורי ושלי שונים, הורי לא מסתדרים עם בני עקיבא שמבחינתי בני עקיבא זה מאוד חשוב לי מכמה סיבות רוחניות וגשמיות ביחד.

עכשיו השאלה שלי היא מה אני עושה כעת שהורי לא מסתדרים עם בני עקיבא אבל השנתיים הקרובות שלי בתפקיד מסוים מתחיל לבנות לי את החיים ונותן לי הרגשה של סיפוק מהחיים אז מה אני עושה בעצם האם ללכת לתפקיד שישבצו אותי אליו בכל מקרה או להקשיב להורים שלי וכנראה יכניס אותי למשבר עצמי וחברתי, כעס כלפי ההורים שלי ולא אוכל למצות את עצמי.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

האידיאלים שלך הם מעבר לתורה, דהיינו כולם מקבלים את התורה עצמה ועל גבי זה יש אידיאלים נוספים, כגון צורות חשיבה ויחס לאחרים (הסתגרות - פתיחות), יישוב הארץ באיזה דרך. ועוד שאלות נוספות. אבל הכל בנוי על התורה הבסיסית, ועל כן נראה שראוי לא להיות בחברה מעורבת, אלא בחברה נפרדת שפועלת למען ארץ ישראל ועם ישראל. כגון תנועת נוער אריאל. בכו"א תנועת בני עקיבא היא תנועה חשובה ביותר שיכולה לפעול עם קבוצות חלשות ונצרכות, וכן להוסיף ולהחדיר את רוח הרב קוק זצ"ל בעם. ועל כן צריכה חיזוק, אבל מאידך נושא התערובת, ובייחוד בגיל שאתה נמצא בו, זה דבר מסוכן, ועל כן צריך לעשות את החשבון הכולל להשתדל לא להגיע לחברה מעורבת בשנים אלו.

לגבי הוריך הם אמנם אינם יכולים לחייב אותך על תנועת נוער מסוימת או דרך מסוימת, מכיוון שכל נער לאחר יג שנה יכול לבחור את דרכו ובייחוד שאין בנושא זה חיוב כבוד או"א, כיוון שזה לא נוגע אליהם ישירות. אבל ראוי לא לבוא לידי סכסוך עם ההורים, ואדרבא ללכת יד ביד ולחשוב כיצד אפשר להמשיך בדרכך המיוחדת והברוכה ועם זאת לא לבוא לידי סכסוכים פנימיים בתוך המשפחה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ