הורדת משחקים

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/02/18 12:04 י באדר התשעח

שאלה

שלום כבוד הרב!

האם אני יכול לסמוך על ההיתר של הרב דוב ליאור?

והאם אני יכול להוריד משחק מהאינטרנט למחשב בלי להעתיק לשום מקום שאני יודע בוודאות שבשבועות הקרובים אני ירכוש אותו באינטרנט?

האם משחק שאני לא מתכוון לרכוש יהיה מותר להוריד?

תשובה

לשואל שלום,

אני מבין את הרצון והפיתוי להוריד משחקים באופן פיראטי.

1. שאל אותו. לא אותי.

2. חכה כמה שבועות ורכוש אותו כמו שצריך.

3. לא.

לעניות דעתי, הורדת משחקים באופן פיראטי זהו גזל. אין כאן דין של אבידה שהבעלים התייאש ממנה, שהרי חברות המשחקים מנסות בכל כוחן להיאבק באתרים הפיראטיים.

חשוב לעצמך שאתה משקיע המון כסף והרבה זמן כדי להמציא משהו שיכניס לך כסף וכך תכסה את כל העלויות ואולי תתעשר.

למחרת מישהו מעתיק את כל העבודה שלך ומחלק בחינם. איך היית מרגיש?