הוצאת זר לבטלה

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 02/03/20 22:40 ו באדר התשפ

שאלה

שלום הרב.

אני כמעט בן 13.

לצערי, הוצאתי זרע לבטלה כבר הרבה פעמים.

התחלתי בערך בגיל 12, ומאז, לעיתים תכופות אני נופל שוב ושוב.

כבר כמה פעמים ניסיתי לעצור ולהפסיק, (אני יודע מה חומרת העוון) אבל תמיד לאחר כמה זמן נפלתי שוב.

עכשיו אני בעוד פעם כזאת, רק שעכשיו אני בטוח שאצליח להתגבר על תאוותי ולהפסיק בעזרת ה'.

נוסף על כך, אני נחשב ילד מתמיד (במידה מסוימת זה נכון) וצדיק, במיוחד בתלמוד תורה ובשכבה שבה אני לומד.

ובגלל נפילותי אני מרגיש שקרן ורמאי, ואולי גם גונב דעת, ודבר זה מפריע לי מאוד (אבל גם הרב פעמים מונע אותי מליפול.

אשמח לקבל חיזוק בעניין הראשון, ועצה לדבר השני.

נ.ב אם אפשר, אשמח מאוד שתשלח את תשובתך למייל שלי.

תודה רבה

תשובה

שלום עליך צדיק.

אני מתחיל קודם כל מהדבר השני.

חס וחלילה לחשוב על עצמך שאתה שקרן ורמאי או גונב דעת. הצד האמיתי שבך הוא הרצון שלך וההתמדה שלך והצדיקות שלך. מצד שני יש לך גם התמודדויות קשות ולא פשוטות. ויש גם נפילות. אבל זו לא המהות שלך. זה הצד החיצוני.

חזל אומרים במסכת ברכות שמי שעובר עבירה ומתבייש בה נמחלים כל עוונותיו. זה אתה.

רש"י אומר במסכת קידושין (ל"ט,ב):שמי שעומד בניסיון של היצר, אין מצווה גדולה מזו. כמה פעמים כבר הצלחת לעמוד? הרבה מאוד, נכון? אז אתה מבין איזה שכר עצום יש לך?

אתה בהחלט צדיק, כי מי שמתאמץ וגם מצליח לא מעט, הוא בוודאי צדיק גדול.

גם כשאתה נופל, זה טוב וחשוב לכאוב מאוד ולהצטער על הנפילה, אבל לא להגיע חלילה למקום של ייאוש או שנאה עצמית, כי זו עצת היצר.

לגבי ההתמודדות - כדי להתקדם בתחום צריך להשקיע הן ב'סור מרע' (התרחקות ממה שיכול להפיל) והן ב'עשה טוב' (התרוממות רוחנית והתקדשות ועוד).

אני ממליץ מאוד לקרוא את שתי התשובות הבאות

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%96%D7%A8%D7%A2-%D7%9C%D7%91%D7%98%D7%9C%D7%94-385/

https://g.kipa.co.il/940456/l/

בנוסף לספרים שמופיעים בתשובות הללו, ישנם עוד ספרים חשובים, כמו הספר של הרב אלי שיינפלד 'היצר, הלב והאדם' הספר של הרב דוד ג'יאמי מישיבת הר המור 'קדשנו בתורתך', ועוד ספרים אחרים.

בהצלחה רבה ואל תשכח לרגע את מעלתך הגדולה