הוצאת זרע לבטלה ע"י ראייה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/06/19 14:53 כח באייר התשעט

שאלה

שלום.

לפני חודש בערך אני ניכנסתי לסירטון שלא ידעתי שיש בו דברים לא צנועים וראיתי משהו וישר עצמתי עיניים וראיתי שיצא לי זרע ומאוד הצטערתי על זה.עכשיו אמרתי לרב שלי בישיבה את המקרה והוא אמר לי לקרוא תיקון הכללי וזה יכפר על הכל עכשיו השאלה שלי אם זה באמת יכפר על הכול או שלא ודרך אגב אני עזבתי תחטא ומתרחק ממנו כמו מאש ומאוד מצטער על מה שקרה.עכשיו מה אני צריך לעשות כדי לא להיחשב רוצח??בבקשה תנו לי תשובה אני מאוד אעריך את זה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

צריך להזכיר בוידוי שאתה מתחרט על כך, ולקבל על עצמך שלא תחזור עוד לזה החטא. וכמו כן כדאי לתת צדקה בשווי (שלש מנות פלאפל, אם יש לך כסף). ותמשיך על פי הדרכת הרב שלך לעשות הטוב והישר בעיני אלוקים ואדם.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ