הוצאת דיבה על מסעדה שפוגעת בבריאות

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 26/04/17 10:20 ל בניסן התשעז

שאלה

שלום כבוד הרב, רציתי לשאול האם מותר לפרסם שלמסעדה יש בעיות תברואה כדי למנוע פגיעה בבריאותם של אנשים? האם פרסום זה נחשב הוצאת דיבה על המסעדה? הרי זה למטרה טובה.

תודה רבה.

תשובה

לשואל שלום

אכן זו בעיה קשה וחשובה, ועלינו לפעול בכל הכח להציל אחרים מפגיעה בריאותית.

קודם כל עליך לוודא שאכן הדברים שראית במסעדה הם פוגעים בבריאות ברמה שלא מקובלת בשאר בתי העסק.

לפי ההלכה, יש לפעול בהדרגה, לפי הסדר הבא:

א. ראשית, פנה לבעלי המסעדה. אמור להם לתקן את המפגע התברואתי.

ב. במידה והמצב לא משתפר, אמור להם כי אם לא יתקנו - תפנה לרשויות החוק.

ג. במידה ולא תיקנו, פנה לרשויות החוק בבהילות.

ד. במידה ולא ישתנה המצב - מותר לפרסם ברבים בכדי להסיר מכשול.

כל הכבוד על הרצון הטוב!