הודיה לה' על הצלה

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 06/08/18 21:42 כה באב התשעח

שאלה

כבוד הרב שלום,

היינו עם בננו בבריכה, לפתע הכניס ראשו למים והיו אלו שניות ארוכות עד שמשכנו אותו. ב"ה האירוע הסתיים בשלום.

האם עלינו לומר ברכת הגומל/ לערוך סעודת הודיה?

אם לא, האם יש משהו אחר שנוכל לעשות כדי להודות לקב"ה על הנס שעשה לנו?

תודה מראש

רחל

תשובה

לשואלת שלום,

שמח לשמוע שהאירוע הסתיים בשלום, חסדי ה' המרובים. יהי רצון שישמור אתכם בורא עולם וייתן לכם שפע ברכה ואריכות ימים.

ראוי כמובן להודות להשם על הנס הגדול וההצלה. בבחינת הכרת הטוב, ולהיות 'יהודי' זה מלשון הודיה.

במקרה כזה אין מברכים ברכת הגומל, משתי סיבות:

א. מדובר על ילד קטן והוא לא בגדר 'חייבים' שיכול לומר הגומל לחייבים טובות, שהרי הוא בלא חטא.

ב. הוא לא נכנס למצב של סכנת חיים ממשית, אלא נמנעה ממנו הסכנה בטרם נכנס אליה.

לכן הדרך המעולה להודות לקדוש ברוך הוא על האירוע הוא לקיים סעודת הודיה, ולספר למשתתפים על הנס, לומר מזמור לתודה ונשמת כל חי, ואולי להוסיף כמה עצות טובות למען לא יקרה מקרה כזה בעתיד.

ברכה והצלחה!