ההלכה לגבי בגדים שנלבשו בעבודה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 28/04/20 13:55 ד באייר התשפ

שאלה

הי

לאור תקופה זו אני שואלת את השאלה הזאת:

אני עובדת בבית אבות בו נתגלו מקרה של דיירים מאומתים, את הדיירים הנגועים הוציאו מהבית, נכון להיום בבית אין דיירים חולים והבית כל הזמן מחוטא ושמור,

מה אני צריכה לעשות מבחינה הלכתית עם כל הבגדים שאני לובשת לעבודה האם לזרוק או לכבס בטמפ' גבוהה?

תודה מראש לכבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

ראשית, יישר כוח על העבודה ועל הטיפול שאתם נותנים למי שבאמת זקוק לו מאוד מאוד.

לא הבנתי כל אך את השאלה במישור ההלכתי - צריך לשמור על ההוראות שקבעו. ככל הידוע לי - אין הוראה לזרוק את הבגדים, וכיבוס עם סבון כביסה בטמפרטורה גבוהה - מספיק.

אבל את ההוראות בעניין זה צריך לקבל ממשרד הבריאות.

כל טוב