הדלקת נרות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 26/11/19 13:08 כח בחשון התשפ

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

בבית מאז שאני בת 12 אני ואחותי נהגנו להדליק נרות שבת בברכה עם אימנו, ראיתי היום שכתוב כי בנות שעדיין נמצאות בבית הוריהן לא מדליקות נרות ויש כאן חשש של ברכה לבטלה. רציתי לשאול האם עליי להפסיק להדליק נרות שבת עם אמא האם צריך לזה התרת נדרים(ידעתי שזה לא חובה אבל לא ידעתי שזה אסור)?

נ. ב אם זה משנה מבחינת מנהגים אני תימניה

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

זה לא איסור, כיוון שהיו שנהגו כך. אבל בודאי לכתחילה אין לברך. ומכיוון שכבר נהגתן כך, נראה לי שכדאי להמשיך להדליק אבל בלא ברכה, בגלל ספק ברכות. בכל מקרה כדאי להדליק לפני הדלקת האמא.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ