הדור שלנו "כי הנה החושך יכסה ארץ וערפל לאומים ועליך יזרח ה' וכבודו עליך יראה"

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 18/06/20 13:12 כו בסיון התשפ

שאלה

בס"ד

שלום וברכה,

כתוב בישעיהו (ס,ב)

"כי הנה החושך יכסה ארץ וערפל לאומים

ועליך יזרח ה' וכבודו עליך יראה"

תקופה זו מדברת על הדור שלנו,

חשבתי מה אני יכולה לעשות על מנת להיות כלי מתוקן

שראוי ל-"ועליך יזרח ה' וכבודו עליך יראה"

וחלילה לא בכיוון השני..

אין לנו סרגל כזה שמראה לנו אם אנו בדרך הנכונה,

אלא אנו יכולים לדעת ולכוון ע"י התבוננות ותפילה,

אבל אני בכל זאת מרגישה שמשהו בי לא רגוע,

ואני רוצה לדעת איך לא להיות בחשוך הזה..

אולי ללמוד מסל"ש שכתוב שם על מהו אדם שהולך בחושך (שלא רואה דבר או חלילה מכך חושב שרע הוא טוב)

אשמח לעצות.

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום רב,

בפתח דברי אציין שהשאלה ממלאת אותי שמחה ואושר. אשרי הדור שאלו בנותיו. השאלה שלך מעידה על רצון שכולו אור וטהרה. בעצם השאלה את מעידה על עצמך שאת שייכת לזריחת האור.

מכאן התשובה שנחלקת לארבע:

1) המרכיב הפנימי ביותר הוא הרצון. צריך לשמור עליו ולהתקדם אתו. הרצון הטוב שלך עורר אותך לבקש את האור. העבודה על שמירת הרצון וטיפוחו נעשית בתפילה. כשאת מתפללת תשתדלי להיות מודעת למה שאת אומרת, לרצות בתוכך באמת את הבקשות השונות.

2) לדיבור יש השפעה עצומה, עליך ועל אחרים. צריך להיות מודע לדיבור. תפילה בכוונה (שציינתי לעיל) מחזקת את המודעות לכח הדיבור. וודאי, שמירת הלשון חשובה מאוד, אבל שמירת הלשון היא רק 'סור מרע'. צריך לקיים גם 'עשה טוב' בדיבור: להחמיא לאנשים לברך אותם, לומר דברים מעודדים ומשמחים.

3) עבודת מידות. גם בלמידת מידות וגם בעשייה. לאו דווקא מסילת ישרים. יש ספרים ומאמרים רבים. כל אדם צריך למצוא את מה שמדבר אליו. שמחזק אותו לתקן את מידותיו.

4) קשה לאדם לא לרמות את עצמו אף פעם - יש לכך גם הסברים פסיכולוגיים. לכן הדרך הבטוחה היא למצוא חברה טובה וקרובה ולשתף אותה בדילמות שונות. אדם מהצד מבחין מיד בזיופים שלנו שנעלמים מאתנו.

בהצלחה!