הארץ המובטחת

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/06/19 15:16 כח באייר התשעט

שאלה

שלום.

התחלתי להתעניין בנושא של הארץ המובטחת והבנתי שהקדושה של השטח של הארץ המובטחת זו קדושה שונה מארץ ישראל זבת חלב...כלומר העכשווית.

האם זה באמת נכון?

אם כן, מאיפה זה נובע אם זו ארץ ישראל המובטחת לאברהם אבינו למה קדושתה שונה הרי זו ארץ ישראל שלנו המובטחת לנו שכרגע פשוט לא בשליטה שלנו ובעז''ה תהיה בקרוב.

תודה:)

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

עיין בספר אנצקלופדיה תלמודית ערך ארץ ישראל.

באופן כללי יש קדושת הארץ שהיא הארץ המובטחת, זו קדושה שנובעת מהשבועה שנשבע הקב"ה לאברהם אבינו ולכן כל מה שהבטיח הקב"ה לא"א ע"ה כלולה בארץ המובטחת. היא איננה תלויה במצוות או בתרו"מ. יש עוד חלק בקדושת ארץ ישראל שהוא יותר קטן שם הנושא הוא בייחוד המצוות התלויות בארץ (תרו"מ, פאה, ערלה וכו'). אזורים אלו שיש בהם רק קדושת המצוות הם משתנים לפי הכבושים השונים ואין כאן אפשרות להאריך.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ