הארכת חיים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 02/05/19 12:49 כז בניסן התשעט

שאלה

כיום יש תרופות המאריכות את אורך החיים של האדם ואף תכנונים לעתיד אשר ינצחו את המוות,

האם קיימת בעיה הלכתית בהארכת הזמן הקצוב לאדם מהבורא כפי שיש איסור בקיצור חייו מתוך כוונה ?

תשובה

שלום וברכה

בכל הטכנולוגיות הרפואיות שאנו מכירים היום אנו למעשה מאריכים חיים.

אנחנו אפוא לא מכירים באיסור לעשות זאת.

סביר מאוד להניח כי אנו נגלה שהארכת החיים הזו גם תגבה מחיר יקר, במישורים מגוונים: אקולוגיים, פסיכולוגיים וכדו׳, ולכן איני בטוח שזה יהיה הדבר הנכון לעשותו, אולם אינני מכיר איסור לעשות זאת.

כל טוב ויישר כוח על השאלה המעניינת.