האם שם אמצעי/שני "שחר" מביא חלילה מזל רע?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 02/10/19 21:04 ג בתשרי התשפ

שאלה

שלום רב,

ברצוני לשאול האם שם אמצעי/שני "שחר" לאישה משפיע על המזל שלה?

יש לי חברה טובה שהשם האמצעי/השני שלה הוא "שחר", היא מאוד אהבה את השם והוסיפה אותו לפני כשנה לשמה הפרטי, אבל רוב האנשים שמכירים אותה עושים שימוש רק בשמה המקורי וממש מעט משתמשים בשמה הנוסף "שחר".

לפי מה שאמרו לה השם "שחר" עלול חלילה להביא מזל רע, האם זה נכון ואיך היא יכולה לברר זאת?

תודה רבה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכה

אין שם רע - יש אדם רע. העיקר שהאדם הוא טוב והשם אין לו כל כך משמעות, רק במקרים קצוניים (כגון: עשו, נמרוד ועמרי וכדו') אין להשתמש בשמות אלו, אבל שחר למרות שבעיקרו הוא שם של זכר, בכו"א אם כבר יש את השם אין צורך לשנות, אלא לעשות טוב וחסד ולהאיר את העולם ב"שחר" חדש.

גמר חתימה טובה

יהודה הלוי עמיחי

מכון התורה והארץ