האם נפגש שוב בעולם הבא?

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 13/04/20 19:18 יט בניסן התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב!

יש לי שאלה שהיא כל כך חשובה לי שאני אם תוכל לענות לי עליה ולהרגיע אותי אני כל כך אודה לך.

כבוד הרב כדי לשאול את השאלה אני צריך להביא לך קצת רקע על עצמי אני נער למשפחה מסורתית אנחנו לא שומרים שבת אבל עושים קידוש כל שישי ומדליקים נרות וגם הולכים לבית כנסת ולא מדליקים אש ובכללי אנחנו משתדלים לשמור ולעשות כמה שיותר מצוות ואני נער שמאוד מאוד קשור למשפחה שלי ואני מאוד מאוד אוהב אותם.

וכבוד הרב הנה שאלתי כבוד הרב אני יודע שיש עולם הבא ואני רוצה לדעת אם בעולם הבא יש דבר כזה של מפגש בין נשמות כאילו שכשאדם מגיע לעולם הבא הוא יכול לראות ולהיפגש עם כל מי שהוא הכיר בעולם הזה? כבוד הרב זה שאלה שמאוד מלחיצה ומפחידה אותי ואני לא מצליח להתרכז בכלום בגללה אז כבוד הרב אני מאוד מקווה שתוכל לענות לי על שאלתי ולהרגיע אותי.

תשובה

בס"ד

שלום רב,

הרמב"ן (רבי משה בן נחמן) מסביר שהעולם הבא זה העולם הנוכחי שלנו בתקופה העתידית:

בעוד כמה שנים (אנחנו מקווים שבמהרה, אבל לא יודעים מתי זה יקרה) יבוא המשיח. הוא יהיה שליט צדיק וטוב, עם יכולות של נביא, לכן כל העולם יבקש ממנו הדרכה.

אחרי שהמשיח יביא תיקון לעולם, תהיה תחיית המתים. כל הצדיקים שמתו יקומו לתחייה.

המציאות שתתקיים אחרי תחיית המתים נקראת 'עולם הבא'.

מכאן שבעולם הבא, אחרי תחיית המתים, כולם יחיו יחד כמו עכשיו, רק במציאות הרבה יותר טובה ומתוקנת.

לסיכום: לפי הרמב"ן, בעולם הבא כולם יחיו יחד, לא כנשמות, אלא כנשמות שחזרו לחיות בתוך גוף, כמו שאנחנו חיים היום כנשמה בתוך גוף.