האם ניתן לרדת מהתורה ?

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 25/06/19 14:32 כב בסיון התשעט

שאלה

שלום כבוד הרב,

בזמן האחרון אני מרגיש התרחקות כבירה מהיהדות, אני לא מאמין יותר באלוהים.

אבל אחים שלי כל הזמן מציקים לי שלמרות הכל - עדיין עליתי לתורה בגיל 13.

לכן אני שואל, האם ניתן לעצור שניה ולרדת מהתורה, או שזהו?

תודה רבה, שלומי.

תשובה

לשואל היקר שלום,

התורה הקדושה היא מקור החיים שלנו. התורה מחייה את המציאות כולה רגע רגע.

רבינו חיים בן עטר הקדוש אומר שאם היינו מכירים את התורה באמת, ויודעים כמה היא מתוקה, לא היינו רוצים לעזוב אותה. היינו רצים אחריה בשמחה.

אם אתה מרגיש שאתה נחלש באמונה, אני ממליץ לך למצוא דמות תורנית קרובה לביתך עימה תוכל לדבר ולהתחזק.

עלית לתורה בגיל 13 וזה דבר גדול. להיכנס לגיל מצוות עם מצווה חשובה של קבלת התורה ממש. הביטוי 'עליה לתורה' מכוון כלפי ההליכה ממקום מושבך בבית הכנסת אל הבימה, שבדרך כלל גבוהה מקרקע בית הכנסת, ועומדים שם.

לכן למעשה ירדת מהתורה אחרי מספר דקות, אז, בגיל 13.

לגבי ירידה רוחנית, אנחנו שואפים תמיד להתקדם ולהתעלות, מאחל זאת לך בזכות לימוד והדרכה.

אמן ואמן!