האם מותר לשתף גוי בפסוק מהתורה?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 04/10/19 00:53 ה בתשרי התשפ

שאלה

שלום, אני לא כל כך יודע לאן להפנות את השאלה אז הפנתי את השאלה לכאן.

אני מכיר גוי והוא קצת סקרן לגבי התורה שלנו.

הבנתי שאסור ללמד גויים תורה אז אני נמנע משיחות כאלו איתו.. אבל לאחרונה הוא העלה שיחה שמתקשרת לנושא של הבטחות ה', וחשבתי על לשתף אותו בפסוקים המדברים על כך.

תודה.

תשובה

שלום לך יצחק היקר. שמחים שאתה פונה אלינו.

הנושא של 'לימוד תורה לגויים' הוא באמת מאד מורכב. הרחבה והרבה מקורות אפשר לראות כאן: http://din.org.il/2014/11/21/%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%9E%D7%95%D7%AA%D7%A8-%D7%9C%D7%9C%D7%9E%D7%93-%D7%92%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%A8%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%94%D7%AA%D7%92%D7%99%D7%99%D7%A8-%D7%AA%D7%95%D7%A8%D7%94/

ביחס למה ששאלת: זכית לכוון לדעת אחד מגדולי הראשונים - ריא"ז (ר' ישעיה אחרון ז"ל, חי באיטליה) שכתב (מובא שם בדף) שאיסור זה נאמר רק לגבי לימוד פסוקי התורה טעמיה ופירושיה, אבל נביאים וכתובים מותר ללמד לנכרי שידע ויראה בנחמת ישראל.

יש שם עוד צדדים שאפשר להקל - למשל שהאיסור הוא על תורה שבעל פה ולא על תורה שבכתב.

לסיכום: אתה יכול לשתף אותו בפסוקים המדברים על כך.

לא כתבת מיהו ואיך יצא לך להכיר אותו. יש בארץ הרבה גויים שאבא שלהם יהודי ויש מקום לעשות מאמץ לקרב אותם לאמונת ישראל.

ברכה והצלחה!

טוביה