האם מותר לחפור קבר לחיילי אוייב שצה"ל הרג

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 04/05/20 20:01 י באייר התשפ

שאלה

לכבוד הרב אפרתי,

שלום,

מי שאחראי מטעם הצבא לקבור חללי אוייב בבית קברות, האם מותר לו לעשות את זה על ידי טרקטור או כלים, וזה לא יהיה נקרא שהוא עצמו קבר את הרשעים האלה שראויים לא להקבר לפי התורה?

תודה ושלא נדע.

תשובה

שלום

מותר לקבור חללי אוייב, משני טעמים-

א. על מנת שגם אוייבינו אולי יקברו את חללינו שאצלם, בתמורה למעשינו, עד שישיבו אותם לנו.

ב. כתוב 'ויעש דוד שם בשובו מהכותו את ארם בגיא מלח שמונה עשר אלף', ובאר רש"י-

'שקבר את ההרוגים שהרג באדום, והוא שם טוב לישראל שקוברין את אויביהם וכן הוא אומר במלחמת גוג ומגוג 'וקברו כל עם הארץ והיה להם לשם', ומנין שקברן דוד? שנאמר בספר מלכים 'ויהי בהיות דוד את אדום בעלות יואב שר הצבא לקבר את החללים''

כל טוב