האם מותר להתפלל עם בגדים שאני אשן איתם?

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 28/11/19 20:58 ל בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב!

רציתי לשאול שאלה האם מותר להתפלל עם בגדים שאני אשן איתם

כי לפעמים יוצא לי שאני צריך להתפלל ערבית לא במניין מאוחר אחרי שכבר התקלחתי ואז אני מתלבש בבגדים שאני ישן איתם, עכשיו אלה בגדים שאני בעקרון יכול לשים ביום יום (חולצה ארוכה ומכנס ארוך) פשוט אני ישן איתם בלילה.

אז האם מותר לי להתפלל עם אותם בגדים ערבית?

תודה רבה

תשובה

בסד

שלום וברכה

אם הבגדים מכובדים אפשר להתפלל ערבית אפילו שאחר כך תישן בהם. בזמן חז"ל ישנו עם הבגדים כל השבוע (מלבד שבת). כדאי להוסיף עוד בגד מיוחד לתפילה.

בברכת התורה והארץ

יהודה הלוי עמיחי