האם מותר להאריך חיים ?

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 01/05/19 12:21 כו בניסן התשעט

שאלה

כיום יש תרופות המאריכות את אורך החיים של האדם ואף תכנונים לעתיד לניצחון המוות,

האם קיימת בעיה הלכתית בהארכת החיים שנתנה מהבורא כפי שאסור לאדם לקצר את משך חייו מתוך כוונה ?

תודה רבה

תשובה

לשואלת שלום,

איני רואה בעיה בדבר הזה, להפך - ברכה גדולה.

הנביא זכריה מתאר את אריכות הימים כאחד ממבשרי הגאולה:

"כֹּה אָמַר ה' צְבָאוֹת עֹד יֵשְׁבוּ זְקֵנִים וּזְקֵנוֹת בִּרְחֹבוֹת יְרוּשָׁלִָם וְאִישׁ מִשְׁעַנְתּוֹ בְּיָדוֹ מֵרֹב יָמִים".

(זכריה ח ד)

באופן כללי, המבט על החידושים הטכנולוגיים והרפואיים צריך להיות חיובי. נושא הפוריות התפתח עד כדי שכמעט כל זוג יכול להביא חיים לעולם, נושא הגנטיקה התפתח וניתן לסנן הפריה כדי למנוע מחלות, האנטיביוטיקה, וכו'.