האם מותר לאישה לטבול עם לק ג'ל על הציפורן

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 03/11/19 12:11 ה בחשון התשפ

שאלה

שלום הרב רציתי לשאול אם מותר לאישה לטבול עם לק ג'ל על הציפורן אישתי מאוד אוהבת את זה וזה קשה לה כל פעם להוריד את זה לפני המקווה ואח''כ לשים עוד פעם

תשובה

בס"ד

שלום רב,

אני לא מבין באיפור וכיו"ב, מצאתי תשובה של רחלי שפרכר פרנקל יועצת הלכה ומלמדת בנשמת, וראש תוכנית ההלכה במתן. להלן ציטוט מעקר הדברים:

https://www.kipa.co.il/%D7%A9%D7%90%D7%9C-%D7%90%D7%AA-%D7%94%D7%A8%D7%91/%D7%9C%D7%A7-%D7%92%D7%9C-%D7%91%D7%98%D7%91%D7%99%D7%9C%D7%94-2/

התנאי לטבילה עם לק ג'ל, היא שמצב הלק מצוין והוא יפה ומטופח כמו שהאשה מקפידה שיהיה (לקראת פגישה חשובה למשל).

למעשה, לעיתים שואלת אשה על לק ג'ל שהיא מנסה לשווא להוריד (באמצעים ביתיים) והיא מצליחה באופן חלקי בלבד במצב כזה, כשהלק הישן מקולף וכעור, ומאידך לא מצליחים להסיר אותו לגמרי, אין מנוס מלמשוח שכבה חדשה ויפה ולטבול איתה - שכן זה המצב הרצוי והנאה בעיני הטובלת.

לסיכום, המצב שתיארת, בו את מגיעה לטבילה אחרי מניקור, כשצפרנייך נקיות, מטופחות, ומשוחות בלק טרי ומושלם מותר, ואיננו מהווה חציצה.

רוב הבלניות מודעות להיתר. אם הבלנית תשאל לגבי זה, הסבירי לה שבררת את ההלכה וכך נאמר לך.