האם לרבנים יש באמת כוחות על טבעיים?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 09/01/20 23:16 יב בטבת התשפ

שאלה

היי אני מנתניה ואני שומע הרבה סיפורים על דברים על טבעיים שעזרו לאנשים על רבנים בעיר כגון הרב עמוס גואטה סיפור אישי מחבר טוב מחלה בחניכיים חזרה על אח של חברי אחרי שטופלה כמה פעמים עם רופא אבל כל פעם חזרה ההורים והילד החליטו ללכת לרבי עמוס ולבקש עזרה הרב עמוס נישק את ידו ונגע במקום שכואב לו ואמר לו תתפללו 3 פעמים ערבית . כך עשו והמחלה עברה יש הסבר לדברים האלה ? זה כוחות על טבעיים? אשמח אם תוכל לענות

תשובה

שלום

ודאי שיש במציאות שלנו גם רובדים שאיננו מבינים אותם בשכל, ויש לצדיקים כוח של תפילה וברכה. אבל זה לא אומר שכל סיפור שמספרים הוא אכן נכון.

הדרך העיקרית והנכונה בעבודת ה' זה לא לחפש ניסים ומופתים, אלא לעבוד את ה' בתמימות, לקנות מידות טובות ויראת שמים, וללמוד תורה.

כל טוב