האם ללמוד ש"ס מההתחלה או שאפשר מהאמצע?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/06/22 14:47 כג בסיון התשפב

שאלה

שלום וברכה,

לאחרונה רכשתי ש"ס דף ליום לסיום בשנה אחת, ולמעשה התחלתי ללמוד אותו בל"ג בעומר.

האם בכל זאת להתחיל מתחילת הש"ס (ברכות, פאה וכולי) ובכך לוותר כביכול על הסדר לפי התאריך או כן כדאי להתחיל מהאמצע?

בברכה.

תשובה

שלום לך.

ראשית, אני רוצה לברך אותך על תחילת מסע חשוב מאוד של סיום הש"ס. זה מראה, מעבר לרצון שלך ללמוד גמרא, גם על דבקות במטרה חשובה כל כך שהצבת לעצמך. יישר כח!

לעניות דעתי, כדאי מאוד ללכת לפי הלימוד היומי של אותו יום. גם אם זה אומר שלא התחלת מההתחלה. הדבר הזה יגרום לך להיות מחובר ללימוד של אותו יום, ויגרום לך מחוייבות ללימוד, ולא להרגיש תחושה של נתק ולימוד עצמי ללא קשר ליום ולתאריך.

שתזכה לסיים את הש"ס מתוך הבנה ועומק, ותזכה לסיים עוד חלקים נוספים מתורתנו הקדושה.

בהצלחה רבה!

אבי