האם לאח מותר ללכת לישיבה בזמן קורונה בניגוד לדעות שאר האחים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 05/05/20 21:47 יא באייר התשפ

שאלה

שלום הרב!

אשמח לקבל תשובה עוד היום:

אחי הגדול, בכיתה י"א, אמור לחזור לישיבה מחר (יום רביעי). הוא לומד בפנימייה, וממש רוצה לחזור לישיבה על מנת להיפגש עם חברים, ללמוד יותר טוב (תורה) ולהתכונן לבגרויות (הסיבה המרכזית היא החברים!!)

מה שמתוכנן אצלם בישיבה, זה שיש הסעה, ואז הם בישיבה כל פעם 3 ימים וחוזרים הביתה.. לא שבועיים.

בחודשיים האחרונים כמעט ולא יצאנו מהבית, למעט דברים שממש חייבים לעשות, מחשש להדבקה.

כל האחים נגד כך שהוא יצא, ההורים (בני 39 ו37) בהתחלה גם היו נגד ועכשיו איכשהו הסכימו לו ):

שאלתנו היא: האם מותר לו מבחינה הלכתית ואתית לצאת לישיבה בניגוד לרצוננו

תודה רבה!!

אני מתקן במעט את מה שכתבתי לרב קודם

בישיבה שלו שומרים (לכאורה, לא יודע מה יהיה במציאות) על ההנחיות: יש 17 אנשים שנפגשים ביחד, חובה להיות עם מסכות חוץ מבשינה, שומרים 2 מטר וכו'. הכל לכאורה, ואני בספק אם הם באמת יעמדו בהנחיות הללו...

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה עדינה ורגישה מאוד.

אם הישיבה נוהגת לאור ההוראות של משרד הבריאות – קשה לומר שמותר לכפות עליו לא ללכת. העובדה שאתם חוששים יותר היא מוערכת מאוד, ואני אכן חושב שצריך לחשוש יותר, אולם אין לנו דרך אחרת להתנהל אלא אם כן נקבל את המערכת המוסמכת.

למשל, היו ישובים שסגרו את שעריהם ולא נתנו לאף אחד להיכנס, אבל המשטרה קבעה להם שאין להם סמכות – שהלוא לא כל אחד יכול לקבוע את הכללים.

לכן, אני מציע שתתרכזו בעיקר בהקפדה שלו על הכללים, ולמעלה מכך – אם לא ישמור על הכללים הוא לא יוכל להמשיך כך.

כל טוב ויישר כוח