האם ייתכן שישנם אנשים עם כוחות מעל הטבע?

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/04/20 22:15 יז בניסן התשפ

שאלה

יש מישהי במשפחה שלי שטוענת שהיאיכולה להרגיש אנשים היא גם סיפרה כל מיני סיפורים שבהם היא ידעה מה האחר חושב ומרגיש באותו רגע כאילו היא קוראת מחשבות , ושהיא חלמה חלומות על מקרים שאחרי זה הם קרו במציאות. היא אומרת שהיא "יכולה לראות דברים" על אנשים ועוד כל מיני דברים הזויים אני לא יודעת אם להאמין לה זה נשמע קצת לא הגיוני. אני לא חושבת שיש לה אינטרס לשקר היא לא ילדה קטנה(בת 22 עוד מעט)

תשובה

שלום וברכה

אין ספק שיש אנשים שמשוכנעים שיש להם כוחות מיוחדים.

ביניהם כאלה שסוברים שהם יודעים לתקשר עם כוחות עליונים;

או שיש להם יכולת להרגיש אנשים;

וכדו'.

לא בהכרח מדובר ברמאות ובשקר שהם פועלים מכוחו, והרבה פעמים מדובר בחוויה פנימית עמוקה שהם מרגישים.

הפרשנים אומרים שחלק מנביאי השקר בתקופת התנ"ך לא היו רמאים, אלא אנשים שראו חזיונות והרגישו אותם, ועוונם הגדול היה שהחוויה הסובייקטיבית הזו אינה נבואה, אלא צללים שונים שבנפש.

יכול להיות שהיא אכן מרגישה כך, אבל כדאי מאוד לאחרים להתייחס לכך כאל חוויה סובייקטיבית חזקה מאוד, ולא כאל משהו שיש בו משמעות של ממש.

כל טוב וחג שמח