האם זה גזל?

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 20/11/19 23:01 כב בחשון התשפ

שאלה

שלום כבוד הרב.

לפני כמה ימים יצאתי עם מישהי לקניות, ואפשר לקנות שם צמידים (כמה בחפיסה). לכל חפיסת צמידים יש ערך שווה. עכשיו, מי שבאה איתי רצתה להרכיב כמה צמידים מחפיסות שונות לחפיסה אחת (אותה כמות) וחשבה שזה מותר. לאחר מכן התברר שהיא ערבבה בין צמידים שהיו במבצע לבין אלו שלא. והיא קנתה אותם במבצע ונתנה אותם לי במתנה. העובדת בחברה ידעה שהיא ערבבה (כי היא אמרה לה) אבל איכשהו עדיין נתנה לה לשלם במבצע. אני לא יודעת מה לעשות, זה לא נשמע לי נכון. האם זה גזל שלי? הרי הצמידים נמצאים בחזקתי? האם ללכת עד אותה חנות ולשלם עוד עד למחיר המלא? אני לא יודעת מה לעשות...

תודה מראש.

תשובה

שלום.

ברור שלדבר כזה דרושה הסכמה מצד הבעלים.

השאלה היא בעצם האם לעובדת יש סמכות לתת את המחיר שבמבצע או לא.

קשה לענות על זה, כי צריך להכיר את המציאות.

אולי הדרך הנכונה היא להתקשר להנהלת החנות ולומר שקניתם צמידים משני סוגים, חלק במבצע וחלק לא, ושילמתם את מחיר המבצע, ולהדגיש שאולי זה נעשה בטעות או בלי לשים לב (שלא יאשימו את המוכרת). ולשאול האם הם רוצים שתוסיפי את הסכום החסר.

כך תצאי מידי ספק.

בהצלחה וכל טוב (ויישר כח על הרגישות. לצערנו זה לא מובן מאליו)