האם זה גזל

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 24/10/19 05:17 כה בתשרי התשפ

שאלה

היי, אני עובדת בנמל תעופה בין גוריון ויש במקום סניף של קפה קפה,

בצמוד לדלפק שממנו מזמינים יש פינת קפה פתוחה לרווחה עם שקיות סוכר מקלוני ערבוב וכו... ללא השגחה אלא לרווחת האנשים.

כשהייתי בעבודה נזכרתי שאני רוצה להכין עוגיות וחסר בבית סוכר חום אז לקחתי מהדוכן כמה שקיות בתיק, האם זה נחשב לגזל? אני צריכה להחזיר?

כי מצד אחד זה מונח לרווחה ואין על זה פיקוח למה מטרות השימוש כך שכנראה לא קריטי להם מידי כמה יקחו ולמה, מצד שני הם מניחים את זה בפינת קפה שמיועדת לקפה שקונים אצלהם.. מה הדבר הנכון לעשות? האם זה גזל?

תשובה

שלום

הדבר הנכון מראש היה לשאול אותם.

באופן פשוט זה מיועד לשימוש סביר של הלקוחות שלהם.

מציע לתת להם כמה שקלים לאחר הסבר קצר. אני חושב שהם יכבדו ויעריכו.

כל טוב ויישר כח